• Hviezdoslavov Kubín na 1. stupni ZŠ

          • Začiatkom marca sa na prvom stupni ZŠ uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže HVIEZDOSLAVOV KUBÍN. Z pätnástich súťažiacich sa umiestnili títo žiaci:
            Kategória próza
            1. Mia Uhriňáková 3.A
            2. Ulyana Libezňuk 4.B
            3. Matúš Gdovin 4.A

            Kategória poézia
            1. Filip Harčár 2.A
            2. Nela Tutoky 2.B
            2. Gréta Hovancová 2.B
            3. Kornélia Havrilová 2.A
            3. Jakub Alexovič 4.B

            Víťazom blahoželáme!

          • Deň ľudovej rozprávky

          • V marci, presne dnes -  šestnásteho, si pripomíname narodenie najznámejšieho ľudového rozprávkara Pavla Dobšinského. Tento deň je označený aj ako deň ľudovej rozprávky. Pri tejto príležitosti prijali naši štvrtáci pozvanie od knižnice Slniečko na špeciálnu hodinu literatúry, kde sa dozvedeli o živote a diele Pavla Dobšinského viac.

          • Hviezdoslavov Kubín na 2. stupni EZŠ

          • Súťaž s dlhoročnou tradíciou (tento rok už 68. ročník) Hviezdoslavov Kubín si iste pamätajú aj mnohí dospelí zo svojich školských čias. Ide o súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy. Sme radi, že táto tradícia pokračuje a že aj v dnešnej dobe sa nájdu žiaci, ktorí sa nad rámec svojich povinností nájdu text, naučia sa ho a pracujú s ním. Výsledok je potom očarujúci. Ďakujeme za všetky výkony, bolo to pekne strávené piatkové popoludnie (4.3.2022)! Výhercom samozrejme srdečne blahoželáme!

            Evanjelická základná škola:

            II. kategória

            POÉZIA

            2. miesto - Zoe Semančíková, Filip Kušnír

            PRÓZA

            2. miesto - Miriam Verčimáková

            3. miesto - Camila Ema Ciglar, Ema Macejová

            III. kategória 

            1. miesto - Tamara Tutoky - držíme palce v okresnom kole!

            Mgr. Z. Martausová

          • Prvá pomoc

          • V stredu 2.3.2022 naši štvrtáci zakončili tematický celok Ľudské telo besedou na tému ,,Prvá pomoc". Študentky urgentnej zdravotnej starostlivosti Ivana Argayová a Petra Kraváková nám  slovne aj prakticky predviedli  základy prvej pomoci a naši žiaci si mohli počuté informácie aj hneď vyskúšať. Ďakujeme za spoluprácu!

          • Výtvarná súťaž: Prešov - moderné mesto

          • Traja naši predškoláci sa zapojili do výtvarnej súťaže vyhlásenej Krajskou galériou v Prešove - Prešov - moderné mesto. Všetci boli úspešní a umiestnili sa na krásnom spoločnom 3. mieste.
            Gratulujeme Danielke Madejovej, Samkovi Harčárovi a Peťke Fedorovej.

          • Úprava interiéru tried na EZŠ

          • Počas jarných prázdnin v dňoch 21. - 25. februára 2022 prebehla v priestoroch našej školy výmena stropov, osvetlenia a časti elektroinštalácie v triedach na 2. stupni našej ZŠ. Celkové náklady na tieto úpravy boli  7.411,00 €, pričom RZ EZŠ prispelo sumou 2.900,00 € a ESSPO uhradila zvyšok.

            Ďakujeme!

          • Výtvarná súťaž - DÚHA

          • V tomto ročníku výtvarnej súťaže DÚHA sme si mohli vybrať z 2 tém:
            1. Nohy mám na zemi a dlaňami sa dotýkam oblohy (strom).
            2. Obzri sa dozadu (príbehy zo života našich predkov)

            Skvelé nápady našich žiakov dostali reálne podoby na papieroch a je ťažké z nich len tak odtrhnúť oči. Zdanlivo ťažké témy žiaci spracovali jednoduchými nápadmi, zamerali sa aj na detaily a vyjadrili veľké myšlienky. Buďme ako deti. Ani v ťažkých časoch si nenechajme vziať radosť zo života. A aj keď stojíme na zemi, vediac, čo bolo v minulosti, dotýkajme sa oblohy. Majme nádej, lebo Kristus povedal: Som s Vami po všetky dni, až do konca sveta.“
            Ďakujeme žiakom za skvelé práce a gratulujeme k úspechu v školskom kole.

          • Úspech žiačok v celoslovenskom kole literárnej súťaže!

          • Srdečne blahoželáme!
            Žiačky Nikol Beňová zo 4.A EZŠ a Ema Demčáková zo IV.O EKG postúpili do celoslovenského kola!
            Vydavateľstvo Orbis Pictus Istropolitana vyhlásilo 7.ročník súťaže v tvorivom písaní SLOVO pre mladých autorov. Obe naše žiačky boli vo svojich kategóriách veľmi úspešné! V termíne do 30. marca 2022 prebieha hlasovanie o cenu verejnosti, kde môžete dievčatá hlasovaním podporiť: https://slovo.orbispictus.sk/slovo-2021/hlasovanie/ V celoslovenskom kole im želáme veľa úspechov!

          • Aj naša škola pomáha Ukrajine

          • Z Evanjelickej spojenej školy v Prešove odchádza dnes dodávka s pomocou, ktorú zhromaždili rodičia, žiaci a zamestnanci našej školy. Odchádzame do skladu v evanjelickej fare v Pozdišovciach, odkiaľ pôjde materiál na slovensko - ukrajinskú hranicu podľa potreby. O ďalšom postupe vás budeme informovať. Ďakujeme!

          • Výtvarná súťaž: Prešov - moderné mesto

          • Výtvarná súťaž vyhlásená Krajskou galériou v Prešove nám pomohla uvedomiť si pohľad na rôznorodosť Prešova. V prácach našich žiakov sa na jednej strane odráža história Prešova, na strane druhej vnímanie nových prvkov v ňom a na strane tretej: fakt, že sme jeho súčasťou a je to náš domov. Ďakujeme žiakom za iniciatívu a výhercom školského výberu gratulujeme.

          • Beseda so spisovateľkou Ivanou Ondrijovou

          • V rámci podujatia Týždeň slovenských knižníc sa triedy I. O (EKG) a 5. A (EZŠ) zúčastnili besedy so spisovateľkou Ivanou Ondrijovou v Detskej knižnici Slniečko. Žiaci sa mohli bližšie zoznámiť so životom a tvorbou tejto energickej dámy a v príjemnej atmosfére i prostredí načerpať veľa inšpirácie a motivácie k ďalšiemu čítaniu. Niektorí si so sebou dokonca odniesli aj darčeky v podobe zaujímavej knižočky.

            Mgr. Z. Martausová a Mgr. Ľ. Martičková

          • Online beseda s Danielom Hevierom

          • V utorok 1. marca 2022 sa konala online beseda so známym slovenským spisovateľom Danielom Hevierom, ktorý našim žiakom sekundy, tercie a 9.A podľa vlastného vnútorného manuálu pútavo rozprával o roku 1968 (vtedy mal presne toľko rokov ako naši žiaci), o svojich pocitoch, dopade na jeho život, o dnešnom konflikte a o tom, čo môžu v tejto situácii urobiť. Dozvedeli sme, že kedysi hral v skupine a hudba mu slúži aj na inšpiráciu. Odpovedal deťom na otázky a nabádal ich dať si nejakú výzvu, v ktorej by skúsili niečo odoprieť - napr. byť určitý čas bez počítačových hier, či mobilu. V závere dal deťom aj niekoľko "domácich úloh", napr. vytvoriť manuál počítačových hier, vypočuť si na YouTube ukrajinských hip-hoperov, či naučiť sa nejaké nové slová, ktoré teraz vôkol seba počúvajú. Ďakujeme veľmi pekne pánu Hevierovi za ochotu "porozprávať sa" takto s našimi žiakmi! 

            RNDr. Iveta Germanová

          • Karneval

          • 🎈🤡🎈Ešte pred prázdninami sa podarilo všetkým triedam, ktoré boli predtým v karanténe prezliecť sa do masiek a užiť si veselý karneval.😀 🎈🤡🎈

          • Pomoc Ukrajine

          • Vážení rodičia, žiaci, kolegovia,
            na slovensko-ukrajinskej hranici začali službu zamestnanci našej cirkvi, ktorí budú pomáhať prichádzajúcim. Na stredu je naplánovaný odchod dodávky s potrebnými vecami.

            Ak chcete pomôcť, prineste do školy (do knižnice) v pondelok a utorok medzi 07.15 a 08.30 nasledujúce veci:  

            1. deky, spacáky, karimatky, čiapky (najmä detské) a detské rukavice;
            2. balíčky prvej pomoci - potreby dennej hygieny - vlhčené obrúsky (menší formát), hygienické vreckovky, pol litrový nápoj (džús, minerálka) ovocné pyré pre deti v tubách, trvanlivé, alebo energetické tyčinky (riadne zabalené a s platnou dobou trvanlivosti), ovocie (jablko,  rôzne druhy trvácnejšieho tropického ovocia po 1 ks);
            3. pre deti sú vítané aj potrebné plienky, ideálne v menších baleniach;3. 
            4. potrebné sú aj staršie detské kočíky tzv. buginy, ktoré sú ľahko skladateľné, nakoľko mnohé matky prenášajú deti len na rukách.

            Ak máte možnosť ubytovať vo svojej domácnosti či vo svojej nehnuteľnosti ľudí z Ukrajiny, vyplňte tento formulár: https://forms.gle/vWNw6eoPkNU8JVLQ8

            Ak chcete byť dobrovoľníkom, vyplňte nasledujúci formulár: https://forms.gle/rjQk2JT8vbYkdtwD9

            Ak chcete prispieť peniazmi, pošlite ľubovoľnú sumu na tento účet:
            SK 42 0200 0011 6900 0044 3012, variabilný symbol: VS 663 300, účel platby: Zbierka pre Ukrajinu. (Účet patrí Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku).

            PhDr. Marián Damankoš, PhD.
                 riaditeľ školy

          • Úspech študentov EKG v krajskom kole olympiády v NEJ

          • Srdečne blahoželáme!
            Žiaci EKG Josue Stancel z II.O a Júlia Ondriová zo VI.O postúpili do celoslovenského kola!
            Dňa 16. februára 2022 sa konalo krajské kolo olympiády v nemeckom jazyku  online - formou. Naši žiaci boli veľmi úspešní! Josue Stancel získal 1.miesto v kategórii 1C a Júlia Ondriová 1. miesto v kategórii 2A a vybojovali si takto postup do celoslovenského kola, v ktorom im želáme veľa úspechov!

            PK NEJ

          • Vedecké dielne – onkológia

          • Dňa 16. februára 2022 sa študenti tried III.A, IV.A a VIII.O zapojili do programu 11. ročníka popularizačno-edukačného projektu Vedecké dielne Onkológia, ktorý je spoločnou aktivitou Nadácie Výskum rakoviny a Ústavu experimentálnej onkológie Biomedicínskeho centra SAV.  Hlavným cieľom tohto podujatia je aktívne šírenie povedomia o rakovine a jej prevencii, propagácia výskumu v onkológii na Slovensku, ako aj motivácia žiakov k štúdiu medicíny, prírodných a iných vied.
            Vzhľadom na epidemiologickú situáciu prebehli tento rok Vedecké dielne v online priestore. Naši žiaci si vypočuli vopred nahrané prezentácie a krátke prednášky doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov. Následne sa uskutočnila online diskusia, na ktorej prednášajúci odpovedali na otázky žiakov, ktoré mohli priebežne zasielať aj cez aplikáciu Slido. Záujem o onkologickú problematiku medzi žiakmi potvrdzuje aj fakt, že otázok bolo v diskusii neúrekom. Ďakujeme našim žiakom za aktívnu účasť a veríme, že pre nich bola prednáška aj diskusia prínosom.

            Mgr. Lucia Beňová

          • Promo video EZŠ

          • Pozrite sa, čo sa deje za našimi oknami! Pozývame všetkých budúcoročných prvákov na online DOD - 17.2.2022 o 17:00 hod.!